Blogg

Välkommen till våra vackra vilda,

Skrållan, Charlie och Kitty.

Vackra Vilda

 

Katterna är Skrållan, Charlie och Kitty och de är de som regerar i Vackra Vildas värld.

Älsta i familjen är Skrållan, S*Bängbulans Skrållan, som är född den 1 april 2001. Skrållan är Norsk Skogkatt, bruntigré(NFO n23) och en vacker och kelig dam som älskar att ligga på lill- eller stormattes mage och bli ompysslad. Hon har i fåtöljen i vardagsrummet eller uppe på bokhyllan i stormattes rum när hon vill vara ifred. Skrållan börjar tyvärr få fler och fler ålderskrämpor och vi njuter av varje dag som hon får vara kvar hos oss.

Näst äldst är Charlie, Charlie Chaplin, som vi gett födelsedag den 1 mars och troligt födelseår 2006. Charlie är en katt med en dunkel historia. Charlie kom till oss som "Lisa" från Fisksätra katthem. Ett veterinärbesök senare och han fick namnet Charlie Chaplin redan på plats hos veterinären. Charlie är en katt med integritet. Han kelar på sina villkor, trotsar man honom och kelar när han inte vill så kan det hända att man får smaka på både klor och tänder. Lyssnar man däremot på hans signaler så får man både kärlek och gos av honom. Efter 4 år hos oss har bitandet och klösande nästan helt försvunnit och numera är det nästan bara gos och kel med Charlie.

 

Charlie är också potvakt hos oss. Han går ut och in som om vi hade svängdörr. Som tur är hjälper alla grannar till att släppa in och ut honom.

 

Kitty, SE*Clear Spots Kitler är nytillskottet i familjen. Hon flyttade hem till oss i november 2014. Vi är i dagsläget fodervärdar till Kitty och tanken är att hon ska få en kull hos oss när hon är gammal nog. Kitty är född 19 april 2014 och är en svartspotted Bengal (Ben n24). Hon har varit så kort tid hos oss att det är svårt att berätta om henne ännu. Men det vi har lärt oss om henne hittills är att hon är en framåt och busig tjej som gärna kryper upp i sängen en stund på natten. Hon vill vara med och tar många små korta kelpauser mellan busandet.

 

 

Bella, S*Skvaderkattens Gabriella är vår änglakatt. I december 2011 avled tyvärr vår Bella. Bella var bebisen i familjen.Hon flyttade till oss mars 2011 och var en riktig trollkatt. Svart som natten smög hon fram här hemma, eller kom flygandes fram över golvet jagandes en boll. De andra katterna var inte alltid så förtjusta i hennes energi. Bella var inte en kelig katt, men hade man tur så smög hon upp i sängen och låg nära, nära, så länge man inte klappade henne för mycket, för då smög hon längre ner i sängen för att få lite ro. Ville man kela med Bella så fick man passa på när hon låg i klätterställningen. Då gällde det att kela massor runt huvudet och bakom öronen. Tyvärr fick hon ett virus och vi var tvugna att låta henne gå vidare 4 dagar innan hennes första födelsedag.

 

 

Välkommen till våra vackra vilda,

Skrållan, Charlie och Kitty.

Vackra Vilda

 

Vackra Vilda handlar främst om våra katter.